ZWAAG - In een snikhete sporthal De Opgang te Zwaag heeft Hovocubo een eerste stap gezet op weg naar prolongatie van de landstitel in het zaalvoetbal. FC Eindhoven werd in een enerverend duel met 3-1 verslagen. Komende vrijdag is de return in de lichtstad.


Na enkele rommelige weken met een gestaakt duel in de halve finale, een inhaalmoment die uiteindelijk niet doorging en een finalewedstrijd die op last van de burgemeester werd afgelast, waren beide ploegen opgelucht dat men eindelijk weer konden voetballen. En ondanks dat de sporthal in Zwaag niet volledig vol was vanwege opgelegde maatregelen viel er genoeg te genieten. De twee beste ploegen van Nederland maakten er een waar spektakel van al bleven doelpunten lang achterwege, mat name dankzij goed keeperswerk van Dave Stet (Hovocubo) die zijn ploeg vooral in de eerste helft op de been hield. Maar ook zijn collega aan de overkant, Manuel Kuyk, etaleerde zijn klasse. Daarbij stonden paal en lat ook nog treffers in de weg.

Net op het moment dat Hovocubo het betere van het spel had sloeg FC Eindhoven toe via Dennis van den Eijden. Een aantal minuten later was het echter Hicham Aklalouch die ervoor zorgde dat het duel nog eens met tweemaal vijf minuten verlengd werd. In die verlenging sloeg de thuisploeg toe via treffers van Oualad Tarifit en Abdessamad Attahiri en won zo het eerste duel met 3-1. Een prima uitgangsduel voor komende vrijdag in Eindhoven al moet het Hovocubo hat daar naast de geblesseerde Iliass Bouzit ook doen zonder aanvoerder Mats Velseboer die geel zag en dus geschorst is..

Mocht Hovocubo vrijdag winnen dan mag het zich opnieuw landskampioen noemen. Zo niet, dan volgt er zondag in Eindhoven ook nog een derde duel.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie