MIDDELBURG - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Hovocubo de tweede seizoenszege binnen gehaald. Op bezoek bij hekkensluiter ZVV Middelburg zorgde de ploeg van trainer/coach Niña George zelfs voor een onvervalste negenklapper.

De thuisploeg, die pas één punt heeft verzameld kon tot de rust nog aardig meekomen met Hovocubo gezien de 1-2 tussenstand. Na de rust schoot Hovocubo echter met scherp en dan met name Kayla van den Boomgaard die in de eerste helft al eenmaal doel had getroffen en in de tweede helft haar totaal van de avond op vier treffers bracht. De overige doelpunten kwamen op naam van Renate Loos (2), Bouchra Moudou (2) en Robin Zijlma hetgeen een eindstand van 2-9 betekende.

Door de zege klimt promovendus Hovocubo van de elfde naar de negende plaats. Komende vrijdag komt de nummer zeven in de stand, EXS Zwolle, op bezoek in Zwaag.