ROTTERDAM - De vrouwen van Hovocubo zijn bij de rentree in de Eredivisie zaalvoetbal nog zonder punten gebleven. In een spannend duel ging de Hoornse ploeg met nipt verschil onderuit bij Futsal Rotterdam.

De promovendus had het in de openingsfase zwaar in Rotterdam, maar toonde gaandweg het duel over het nodige karakter te bezitten. Sheralin Henriquez bracht de thuisploeg met twee treffers op voorsprong, maar door goed storen van Kayla van den Boomgaard, plaatste diezelfde Henriquez de bal op slag van rust in eigen doel.

Kort na de pauze kwam Hovocubo zelfs op gelijke hoogte toen een inzet van Suzanna Deckers via keepster Bianca Troost in het doel verdween. Melanie Vaalt bracht de Rotterdammers weer op voorsprong, maar binnen de minuut had Van den Boomgaard een antwoord. In de laatste vijf minuten vielen er nog drie goals. Door de derde van Henriquez werd het 4-3, maar nu wist Robin Zijlma gelijk te maken. De laatste treffer van Fabiënne Valt kwam Hovocubo echter niet meer te boven: 5-4.

Hovocubo speelt komende vrijdag 15 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als Os Lusitanos op bezoek komt.