HOORN – In de preliminary round (voorronde) zal Hovocubo in Litouwen mogen strijden voor een plek in de main round. Dat werd bepaald tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

De laatste keer dat Hovocubo deelnam aan de Champions League (destijds onder de naam UEFA Futsal Cup) speelde de Hoornse club in de preliminary round in het Ierse Dublin waarna het de main round in het Sloveense Nova Gorica speelde. Ditmaal mag het dus afreizen naar Litouwen.

In Litouwen treft Hovocubo FK Vytis (Litouwen), SS Murata (San Marino) en Reading FC (Engeland). ‘Ik ben zelf niet bekend met het land, ben in mijn carrière nog nooit erheen geweest dus ook uiteraard niet bekend met de club uit het gastland’, zegt Amir Molkarai over de loting. ‘Beide andere clubs komen ook uit landen waar Futsal nog niet op een denderend niveau is dus met onze team en kwaliteiten moeten we zeker het hoofdtoernooi halen, alhoewel we moeten waken voor onderschatting.’

Voor de 31-jarige aanvoerder van Hovocubo wordt het zijn vierde deelname aan het Europese toernooi. Na tweemaal met FC Marlène (‘We zijn één keer tot de laatste zestien gekomen’), en in 2014 met de Hoornse ploeg mag hij ditmaal dus opnieuw richting het buitenland voor ontmoetingen buitenlandse teams. ‘ik denk dat de Litouwse club (FK Vytis, red.) de moeilijkste wedstrijd wordt maar het zullen allemaal vooral fysieke wedstrijden worden zoals dat altijd op Internationaal niveau mag.’ blikt Molkarai vooruit.

‘We gaan proberen om zo ver mogelijk in het toernooi te komen, stap voor stap waarin dit de eerste is. Voor de rest gaan we vooral veel genieten van de wedstrijden en zeker ook voor de jongens die een Europees avontuur op clubniveau nog niet meegemaakt hebben. Het gaat het een speciale ervaring worden. We gaan ons best doen om onze stempel te drukken en Hovocubo op een positieve manier op de kaart te zetten.’

Hovocubo speelt de voorronde van 28 augustus tot en met 2 september.