NYON – Hovocubo is in de voorronde van de Champions League ingedeeld in groep G. Het was al duidelijk dat de Hoornse ploeg in eigen stad mocht strijden voor een plek in het hoofdtoernooi, maar afgelopen donderdagmiddag kreeg het de tegenstanders te horen.

Clubmanager Michel Koster en hoofdtrainer Sander van Dijk waren naar het Zwiterse Nyon afgereisd om de loting, die door de Argentijnse oud-profvoetballer Javier Saviola werd verricht, bij te wonen en te zien welke ploegen eind augustus naar Hoorn zullen komen om daar samen met Hovocubo te strijden voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

In Nyon werd duidelijk dat er met London Helvecia, Lynx FC en PYF Saltires de kampioenen van Engeland, Gibraltar en Schotland naar Hoorn komen. De winnaar van de poule plaatst zich voor het hoofdtoernooi en mag daarvoor afreizen naar Wit-Rusland waar het gastheer FC Statlitsa Minsk, FC Liburn (Kosovo) en de winnaar van groep A van de voorronde zal treffen.

Blij met de loting’
‘Zowel sportief als qua sfeer denken we dat dit een mooie loting is’, reageerde Sander van Dijk vlak na de loting. ‘We hebben met London Helvecia gesproken en die denken veel supporters mee te nemen.’

In vergelijking met vorig jaar, toen Hovocubo in de laatste seconden werd uitgeschakeld in de voorronde, lijken de kansen nu groter. ‘Je weet natuurlijk niet van alle landen wat, maar van een paar weet je wel wat. Ik wilde bijvoorbeeld de kampioen van Frankrijk niet treffen’, vervolgde de oefenmeester. ‘We moeten de tegenstanders nog bestuderen, maar ik denk dat we nu een veel betere loting hebben dan vorig jaar. Toen hadden we de zwaarste loting die we konden treffen. Nu hadden we het zwaarder kunnen hebben. Ook lichter, maar we mogen tevreden zijn.’

De voorronde van de Champions League wordt van 27 augustus tot 1 september gespeeld. De groepswinnaars van de negen poules plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, welke in oktober zal plaatsvinden.