HEERHUGOWAARD – Ondanks een knap staaltje veerkracht is Hovocubo er niet in geslaagd om met punten terug te keren naar Hoorn. In de derby tegen FC Marlène knokte het zich naar 2-2 waarna het in de slotminuut tegen een nederlaag aanliep, 3-2.

In Heerhugowaard wist Hovocubo dat het een lastig duel zou worden tegen FC Marlène, dat zich behoorlijk had versterkt. Daarnaast had de Hoornse landskampioen het vorig seizoen al tweemaal moeilijk met de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing. Dat was ook afgelopen vrijdagavond het geval.

Toen Kevin Tromp de bal in de derde minuut vanuit een kansrijke positie naast schoot had Dave Stet al tweemaal redding moeten brengen. De doelman wist achtereenvolgens Stefan Dol en Iliass Bouzit van het scoren af te houden. Uiteindelijk lukte het de gastheer na twaalf minuten om de sterk spelende sluitpost te passeren. Na een worp van Peter Rozenbeek legde Bouzit de bal breed op Mo Attaibi die vervolgens de 1-0 binnenschoot. ‘FC Marlène heeft het druk zetten bij fases heel goed gedaan. Zij waren effectief en wij waren niet scherp genoeg’, zei Sander van Dijk. ‘Vandaag kon je zien dat niet iedereen scherp was na de interlandperiode.’

Veerkracht
In het tweede bedrijf was het Stefan Dol die de voorsprong verdubbelde. Het was een beloning voor de goede eerste helft die Marlène speelde. Na de 2-0 zet Hovocubo aan en kreeg het kansen op de aansluitingstreffer. Negen minuten voor tijd kwam die er ook. Op aangeven van Faisal Mellah was het Lahcen Bouyouzan die de aansluitingstreffer maakte. Enkele minuten later was het Tromp die de stand gelijk trok. 'Dit zijn wedstrijden die tot het einde spannend kunnen blijven. We hadden hun in de laatste tien minuten in de tang maar dan moet je functioneel blijven spelen.’ aldus Van Dijk. De coach mocht na vier maanden schorsing weer op de bank plaatsnemen. Hij had zijn rentree ongetwijfeld anders voorgesteld. Want ondanks dat de landskampioen en bekerwinnaar na de gelijkmaker kansen kreeg op meer, was het Hoessein Jabir die de Heerhugowaarders naar de overwinning schoot. De speler die afgelopen zomer naar Marlène kwam wist een fraaie solo te bekronen met de 3-2.

FC Marlène – Hovocubo 3-2 (1-0)
13. 1-0 Mo Attaibi
28. 2-0 Stefan Dol
31. 2-1 Lahcen Bouyouzan
35. 2-2 Kevin Tromp
39. 3-2 Hoessein Jabir