HOORN - Hovocubo, regerend landskampioen in het zaalvoetbal, zal dinsdagochtend 8 oktober op het vliegtuig stappen om naar Minsk af te reizen. In Wit Rusland zal het de degens kruisen met de kampioenen van Kososvo, Frankrijk en Wit Rusland voor een plaats bij de laatste 16 van de Champions League.

Voor Hovocubo is dit een mooie kroon op het harde werken van de afgelopen jaren. Jaren waarin de club veel tijd en energie heeft gestoken om een uitgekiende selectie samen te stellen welke jaarlijks om de prijzen moet strijden. Jongstleden augustus wist de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk de Main Round van de Champions League te bereiken door in eigen huis met overtuigende rapportcijfers het kwalificatietoernooi te winnen en zal nu vol aan de bak moeten om de Elite Round te halen.

Een forse opgave voor het team want de tegenstanders in Minsk zijn van een hoog niveau. Vooral FC Stalitsa Minsk, welke meteen de eerste opponent is op woensdagavond, heeft in het seizoen 2017-2018 al eens de laatste 16 gehaald. Maar ook Toulon Elite Futsal uit Frankrijk is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want het team heeft verschillende Portugese en Spaanse voetballers in dienst. De Kosovaren hebben geen "geïmporteerde spelers" maar zullen hun huid ook duur gaan verkopen.

Vanuit het Uruchye Sport Palace in Minsk zal Hovocubo Media u dagelijks op de hoogte houden van de verrichtingen in het toernooi. Houd hiervoor de website Hovocubo.nl in de gaten en de Social Media. Als de technische faciliteiten het toelaten in de sporthal zal verslaggever Leo Giovannangelo de drie wedstrijden van Hovocubo LIVE op YouTube uitzenden, voorzien van commentaar.