ZWAAG - Hovocubo heeft dankzij een 6-4 overwinning op FC Marlène, en puntenverlies van concurrent Tigers Roermond, de tweede plaats in de Eredivisie zalavoetbal veilig gesteld en stroomt daarmee pas in de halve finales van de play-offs in.

Het wederom gehavende FC Marlène, dat al sinds de winterstop met een blessuregolf te maken heeft, hield pakweg tien minuten stand tegen de regerend landskampioen, maar die sloegen vervolgens hard toe via treffers van Hicham Aklalouch, Iliass Bouzit en Faisel Mellah. Stefan Dol verkleinde de marge voor rust tot twee.

Kort na de rust vergrootte Amin Amghar de voorsprong weer voor de ploeg van Sander van Dijk waarna Martinvan Eeuwijk wat terugdeed. Beide ploegen scoorden daarna nog tweemaal. Noureddine Oulad Ben Youssef en Amghar met zijn tweede voor Hovocubo terwijl aanvoerder Ammir Molkârâi en nogmaals Dol het net vonden voor FC Marlène. Met de 6-4 eindstand stelde Hovocubo de tweede plaats veilig en stroomt zodoende pas in de halve finale van de play-offs in.

Voor FC Marlène wacht een langere weg. Komende maandag om 20.30 treft men in Heerhugowaard de winnaar van de B-poule, HV Veerhuys. De winnaar van dat duel mag het vervolgens in de kwartfinale over twee duels opnemen tegen de nummer drie in de eindstand Tigers Roermond.Foto's:

Michel Bes Sportfotografie