VLISSINGEN/AMSTERDAM - Hovocubo heeft vier punten overgehouden aan het dubbele uitprogramma van afgelopen weekend in de Eredivisie zaalvoetbal. Vrijdag speelde men in een doelpuntrijk duel gelijk bij Groene Ster Vlissingen terwijl zondag het nog ongeslagen Os Lusitanos werd geklopt.

Met name de punten die Hovocubo vrijdag in Vlissingen liet liggen waren duur. De ploeg van coach Sander van Dijk, die dit weekend zijn langdurige schorsing uitzat en vanaf komend weekend weer van de partij is, wist het doel in Zeeland zesmaal te vinden, maar omdat men defensief teveel steekjes liet vallen leverde dat niet meer op dan een punt. De twaalf treffers werden daarbij keurig verdeeld over de twee helften. Abdessamad Attahiri en Lahcen Bouyouzan (2) scoorden in de eerste helft voor Hovocubo met een 3-3 ruststand tot gevolg. Attahiri voegede daar na de rust nog twee treffers aan toe en Jordy Cretier leek de gasten naar de winst te schieten ware het niet dat Nabil Azzanagui in de slotfase voor de 6-6 zorgde.

Defensief ging het zondag in Amsterdam veel beter in de uitwedstrijd tegen Os Lusitanos, dat tot dan in vier wedstrijden de volle buit had gepakt en vooraf koploper was. Na een 0-0 ruststand trok Hovocubo het duel in de tweede helft naar zich toe middels doelpunten van Lahcen Bouyouzan en Hicham Aklalouch. Redouan El Bousklaoui zorgde vlak voor tijd voor de aansluiting, maar direct hierop gooide aanvoerder Mats Velseboer het duel in het slot: 1-3.

Hovocubo staat na vijf wedstrijden op een zesde plaats met tien punten en speelt komende vrijdag thuis in De Opgang tegen promovendus Scagha '66.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie

Vrouwen
De vrouwen van Hovocubo liepen vrijdag tegen hun vierde nederlaag van het seizoen aan. Ondanks dat men tegen ZV Libertas heel wat strijd leverde en vlak voor tijd zelfs op 4-4 kwam gingen de gasten uit Friesland er in de slotfase toch nog met de punten vandoor: 4-5. De Hoornse treffers kwamen op naam van Kayla van den Boomgaard (2), Lorraine Pride en Ebra Gouriye

Hovocubo dat nu drie punten uit vijf wedstrijden heeft speelt komende vrijdag uit bij Zeemacht in Den Helder.