HOORN - Door de verliespartij van twee weken geleden tegen Exstudiantes Zwolle stond er voor Hovocubo weinig meer op het spel aangezien de play-offs uit zicht waren. Toch wilde de ploeg het seizoen goed afsluiten in de vorm van een driepunter tegen het nog voor play-offs strijdende Drachtster Boys. Daar slaagde het echter niet in, 2-6.

In het eerste bedrijf kwam Drachtster Boys op een 0-2 voorsprong. Een raak afstandsschot van Jessie Prijs belande over keepster Aniek van 't Hof in het doel, en twee minuten later schoot Esther van Toledo de 0-2 binnen. Toch slaagde Hovocubo er in om de spanning terug te brengen. Een lange bal van Marjan Brouwer werd beheerst aangenomen door Tamira van Heerwaarden die vervolgens koelbloedig raak schoot.

In een wat tamme tweede helft waren zowel Hovocubo als Drachtster Boys gevaarlijk. Waar de thuisploeg een schot van Suzanna Deckers voorlangs ging, zagen de bezoekers een inzet nog net voor de lijn worden weggehaald. Nadat Sieta de Vries en Lotte Donath de score naar 1-4 hadden gebracht leek het duel wel gespeeld. De Hoornse ploeg probeerde met een vijfde veldspeler nog wel iets te forceren, maar het was de opponent uit Drachten die nog tweemaal doel trof. Namens de thuisploeg wist Van Heerwaarden nog tot scoren te komen.

De nederlaag betekende een vervelend einde van het seizoen 2017/2018. “Ik baal hier vreselijk van omdat ik van Drachtster Boys wil winnen en bewijzen dat we meekunnen in de top van Nederland.” baalde Rudy Monden na afloop. Door de verliespartij moet Hovocubo echter genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Dat de play-offs al uit zicht waren was volgens de oefenmeester niet de reden van de nederlaag. “Het is het gevolg van niet scherp beginnen en op achterstand te komen. De eerste en derde treffer kwamen door persoonlijke fouten.”

Een positief punt was de eerste treffer die Hovocubo maakte. Een lange bal werd op fraaie wijze aangenomen door Tamira van Heerwaarden waarna de speelster doel trof. “Dat is iets wat mij gelukkig stemt. Tamira is dit seizoen nieuw en als je ziet hoe zij aan het begin van het seizoen een bal aannam en nu, dan zijn dat wel de lichtpuntjes.”