ALMERE – In het sfeervolle topsportcentrum in Almere heeft Hovocubo de KNVB Beker gewonnen. Een prijs die zeer welkom was aangezien de laatste dateerde van vier jaar geleden. Tegen FC Eindhoven wist de Hoornse ploeg met name na rust het verschil te maken, 0-4.

Gezien de ranglijst was Hovocubo de duidelijke favoriet. Waar de Hoornse ploeg koploper is en tevens al in het bezit van een ticket voor de play-offs, moet FC Eindhoven in de competitie nog flink aan de bak om ook volgend seizoen in de eredivisie te spelen. In het Topsportcentrum werden beide teams gesteund door een grote supportersschare die met trommels, toeters en veel gejuich zorgde voor een sfeervolle avond. Uiteindelijk maakte de Hoornse ploeg de favorietenrol na rust waar.

In een matige eerste helft waarin er een te laag tempo werd gespeeld konden de supporters maar weinig worden vermaakt. Er werden wel kansen gecreëerd via FC Eindhoven speler Lahcen Bouyouzan en Hovocubo speler Yoshua St. Juste, maar beiden keepers wisten hier wel raad mee.

Dominant
Hoe anders was het na rust. Hovocubo speelde met veel meer tempo en nam het vijandige doel veelvuldig onder vuur. Met name St. Juste was een plaag voor FC Eindhoven, wat in de 26e minuut de bevrijdende 0-1 opleverde. Nadat Molkarai zijn inzet op de paal zag belanden wist Mats Velseboer nog geen minuut later de bal hard in het dak van het doel te schieten waardoor de Hoornse ploeg de score snel verdubbelde. In de slotfase trachtte de Eindhovenaren via ‘powerplay’ iets te forceren, maar een onderschepping bracht Mats Velseboer in stelling om het duel definitief te beslissen. Twee minuten voor tijd voltooide hij zijn hattrick door een tien meter trap te verzilveren.

Voordat Hovocubo de winst kon vieren werd de verder sportieve bekerfinale ontsiert door een opstootje waarbij de arbitrage aan Hoornse zijde zowel Kevin Tromp als coach Sander van Dijk met een rode kaart naar de tribune werden verwezen. Hetzelfde gold voor FC Eindhoven speler Rafinha. Na afloop was de blijdschap er echter niet minder om. ,,We hebben overtuigend gewonnen” sprak een opgetogen Sander van Dijk na afloop. ,,Je ziet ook na dat we na de 0-1 meer ruimte krijgen en losser gingen spelen. We zijn de terechte winnaar”. Het ‘lossere’ spel van de tweede helft was voor rust niet te zien. ,,We waren aftastend en speelde te laf” vond Yoshua St. Juste. ,,Na rust zochten we veel meer diepgang en waren we voetballend beter”.

De feestvreugde van de Hoornse ploeg liet ook zien hoe erg de vereniging hier aan toe was, erkent St. Juste. ,,Iedereen binnen de club was er mee bezig. En deze prijs gaan we met zijn allen groots vieren”.

FC Eindhoven – Hovocubo 0-4 (0-0)
26. 0-1 Yoshua St. Juste
27. 0-2 Mats Velseboer
36. 0-3 Mats Velseboer
38. 0-4 Mats Velseboer

Bijzonderheden: Rood: Kevin Tromp, Sander van Dijk (Hovocubo) en Rafinha (FC Einhoven)