ZWAAG - Hovocubo heeft zich vrijdagavond op sportieve wijze gerevancheerd op concurrent FC Eindhoven. Na nederlagen eerder dit seizoen in de competitie en de beker wist de ploeg van coach Sander van Dijk nu wel te zegevieren (6-3). Het onderlinge gat op de ranglijst werd daardoor verkleind tot twee punten.


Hovocubo nam in De Opgang te Zwaag in de zesde minuut een voorsprong via Aklalouch, maar kort hierna zorgde Amrani voor de gelijkmaker. Bouyouzan zorgde ervoor dat Hovocubo toch met een 2-1 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft was Hovocubo duidelijk de betere ploeg en liep uit via twee treffers van Bouzit, terwijl ook Attahiri en opnieuw Aklalouch nog een duit in het zakje deden. Namens de gasten uit de lichtstad wisten allen Van den Eijnden en Amrani het net achter de sterk keepende Dave Stet te vinden: 6-3.

Komende vrijdag 17 maart staat er voor Hovocubo een Noord-Hollandse derby op het programma als men op bezoek gaat bij FC Marlène in Heerhugwaard. Koploper FC Eindhoven speelt die avond thuis tegen Groene Ster Vlissingen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie