HOORN - Hovocubo heeft vrijdagavond pas na rust weten af te rekenen met promovendus Scagha`66. De gasten wisten een helft lang de nul te houden, maar moesten in de tweede helft toch het onderspit delven.

De wedstrijd werd voor de gelegenheid gespeeld in Sporthal Vredehof wanwege herfstvakantie-activiteiten in De Opgang. Daar werden voorafgaand aan de wedstrijd meerdere hoofdrolspelers van weleer uitgenodigd aangezien beide ploegen met name in de jaren `70 grootmachten waren in het zaalvoetbal met elk een aantal landstitels.

Alle aanwezigen kregen in ieder geval een spannende eerste helft te zien, waarin Scagha de huid zo duur mogelijk probeerde te verkopen. Dat lukte goed, mede omdat Hovocubo, een te laag tempo hanteerde. Daarnaast verrichten beide keepers, Dave Stet van Hovocubo en Max Kuijper van Scagha, uitstekend werk.

Drie minuten na de rust wist Abdessamad Attahiri met een schot uit de tweede lijn Kuijper alsnog te verschalken. Hovocubo schakelde nog een tandje bij en wist in de volgende zeven minuten het duel te beslissen door Stan van der Wal en de tweede van Attahiri: 3-0.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie