HOORN - De Hoornse derby in de Eredivisie zaalvoetbal tussen HV/Veerhuys en Hovocubo is zoals verwacht gewonnen door de gasten. Toch had de titelkandidaat de nodige moeite met de fris spelende thuisploeg die tot drie minuten voor tijd mocht hopen op een punt.


Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen is de laatste jaren groot. Hovocubo doet steevast mee om de prijzen terwijl HV/Veerhuys blij is met de plek in de voorjaarspoule, hopend dat daar iets meer uit vloeit. Toch wist de jonge ploeg van de na dit seizoen afscheid nemende Najib Taki het Hovocubo heel lang lastig te maken. Beide ploegen deden niet veel elkaar onder. HV/Veerhuys wilde de huid duur verkopen met fris en fel voetbal, maar ook Hovocubo kreeg zijn kansen. Beide keepers, Dave Stet van Hovocubo en vooral de uitblinkende Marcel Ons van Veerhuys zorgden er echter voor dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan.

Uitgerekend een onnodige overtreding van Bart Overtoom zorgde voor de ommekeer. Met nog minder dan drie minuten op de klok schoot Karim Mossaoui de bal in en moest Ons dan toch capituleren. Een minuut later wist Ilias Bouzit zelfs voor de 0-2 te zorgen voor de ploeg van Sander van Dijk.

HV/Veerhuys heeft al snel de kans om revanche te nemen want volgende week zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw, dan in Sporthal De Opgang in Zwaag. Hovocubo speelt twee dagen daarvoor echter eerst nog de KNVB-bekerfinale in Rotterdam tegen FC Eindhoven.

HV Veerhuys - Hovocubo 0-2 (0-0)
37. Mossaoui 0-1
38. Bouzit 0-2

Foto: Michel Bes Sportfotografie