HOORN - Hovocubo heeft zaterdag voor de derde in de historie keer de Supercup gewonnen bij het zaalvoetbal. De ploeg wist FC Eindhoven met 4-2 te verslaan.

FC Eindhoven kwam in de eerste helft op voorsprong door Raphinha maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisploeg sterker. Vijf minuten voor rust scoorde Appie Attahiri dan ook de verdiende gelijkmaker. De bezoekers kregen nog een tienmeterbal, maar die werd door Jordany Martinus hoog over geschoten.

De tweede helft was net begonnen toe Amir Molkârâi de stand op 2-1 bracht. Fout uitverdedigen bij Hovocubo zorgde er echter voor dat Raphinha de stand gelijk kon trekken.

Ook Appie Attahiri scoorde zijn tweede van de avond en wist daarme Hovocubo met nog zo'n acht minuten te gaan weer op voorsprong te brengen. In een poging de gelijkmaker te scoren ging Eindhoven met een vliegende keeper spelen. Dat gaf Hovocubo de kans om bij een onderschepping de bal in het Eindhovense doel te schieten,en dat lukte Amir Molkârâi, met een 4-2 eindstand tot gevolg.

De Hoornse formatie zal zich nu moeten richten op de kwalificatieronde van de Champions league die komende week in Zwaag van start gaat.