BERKEL-ENSCHOT - Hovocubo heeft het weekendje Brabant goed verteerd. Na een 3-7 overwinning op vrijdagavond tegen FCK De Hommel werd zondag Be '79 met 2-5 verslagen.

In Berkel-Enschot trof de ploeg van Sander van Dijk een tegenstander die al vroeg voor een tacktiek met een meevoetballende keeper koos. Desondanks gingen de gasten met een voorsprong rusten. Iliaas bouzit en Lahcen Bouyouzan troffen doel voor Hovocubo alwaar Tarrahi tussendoor gelijk maakte: 1-2.

Halverwege de tweede helft bracht Kharichef de thuisploeg voor een tweede maal op gelijke hoogte. Hovocubo dat daarvoor de nodige kansen had gemist stelde in de laatste tien minuten alsnog orde op zaken. Bouzit maakte zijn tweede en vervolgens wist Abdessammad Attahiri met twee treffers de eindstand op 2-5 te bepalen.

Hovocubo, tweede in de stand, speelt in de reguliere competitie nog thuis tegen koploper FC Eindhoven (12 mei) en een week later bij FC Marlène alvorens de play-offs beginnen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie