HOORN – Feyenoord Futsal is de afgelopen twee seizoenen een lastige opponent gebleken voor Hovocubo. Hoe anders was dat afgelopen vrijdagavond. De Hoornse ploeg boekte in eigen huis een overtuigende zege, 9-2.

‘Dit was zeker overtuigend van onze zijde. Een heerlijk avondje’, stelde een tevreden Sander van Dijk. ‘We hebben vanaf minuut 1 goed gevoetbald.’ Dat kwam ook in de score tot uiting, want Hovocubo bouwde een 5-0 voorsprong op waarna Feyenoord Futsal nog voor rust iets terug kon doen.

De mooiste actie leverde geen doelpunt op. Karim Mossaoui gaf in één keer uit de draai een lob die op de lat eindigde. Daarna kwam Hovocubo wel tot scoren. Mukhtar Suleiman opende de score en dat leek de wedstrijd open te breken. ‘We hielden goed druk en prikten er twee binnen’, vervolgde Van Dijk. Kevin Tromp tekende voor de 2-0, waarna Lahcen Bouyouzan de 3-0 voor zijn rekening nam. ‘We bleven zakelijk en veel volwassener dan hun.’ Tromp en Zakaria Amrani voerden de score verder op naar 5-0. Thierry Seaw deed namens de Rotterdammers iets terug en bepaalde de ruststand op 5-1.

Na de pauze scoorde Soufiane Charraoui de 5-2. ‘Daarna hebben we de wedstrijd gedomineerd. Zij mogen denk ik in hun handen knijpen dat we niet wat zakelijker waren voor het doel.'

Amrani maakte na een individuele actie de 6-2, waarna Hovocubo via Yoshua St. Juste en twee treffers van Suleiman uitliep naar een 9-2 eindzege. ‘Als team was het gewoon weer goed. We zijn niet in de problemen gekomen en hebben een prima wedstrijd neergezet.’

Fotografie: Gerrie Meijer