TRONDHEIM - Meervoudig landskampioen Hovocubo heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League Futsal. De zaalvoetbalploeg uit Hoorn maakte gehakt van de Noorse landskampioen Utleira Idrettslag, 0-11.


Vooraf was Hovocubo al bestempeld als de grote kanshebber in dit duel aangezien beelden van de tegenstander hadden aangetoond dat zij veel minder "gochme" hebben en redelijk eenzijdig zaalvoetbal spelen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste treffer kon genoteerd worden. Ondanks enkele slordigheden in het spel van Hovocubo kwam de equipe van trainer/coach Sander van Dijk geen moment in de problemen en werd de rust met een 0-5 voorsprong bereikt. Ook na de pauze hadden de Hoornaren geen kind aan Utleira Futsal en werd er constant met druk gespeeld waardoor de Noorse tegenstander zich enkel kon bedienen van verdedigend spel. Het was koren op de molen van de Nederlanders die op sommige momenten zich kon veroorloven om wat frivoler te spelen maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Met een 0-11 overwinning heeft Hovocubo zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League en weet op 4 december, als er geloot word in Nyon (Zwitserland), wat de volgende tegenstander zal worden.

Verdiend gewonnen
"Er was maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat waren wij." zei coach Sander van Dijk na afloop. "Utleira was een te zwakke tegenstander uiteindelijk maar vooraf moet je de tegenstander nooit onderschatten omdat zij al weken lang speelden en trainden en wij sinds begin oktober geen wedstrijd hebben kunnen spelen vanwege de pandemie. De volgende speelronde zal, in tegenstelling tot eerdere edities, ook over 1 wedstrijd gaan dus er liggen kansen voor ons om de laatste 16 te halen, iets wat hoog op ons verlanglijstje staat.

Utleira Idrettslag-Hovocubo 0-11
1. Mellah 0-1, 5. Velseboer 0-2, 12. Aklalouch 0-3, 17. Daari 0-4, 20. Bouyouzan (pen.) 0-5, 21. Charraoui 0-6, 21. Charraoui 0-7, 22. Attahiri 0-8, 31. Mellah 0-9, 34. Velseboer 0-10, 38. Attahiri 0-11."