ZWAAG - De laatste wedstrijd van Hovocubo in sporthal De Opgang heeft niet alleen een overwinning opgeleverd, maar tevens een voorsprong in de play-offs om de landstitel tegen Tigers Roermond. Na de 3-2 overwinning in eigen huis kan Hovocubo komende vrijdag in Roermond de achtste landstitel bijschrijven. Zo niet, dan volgt er volgende week zondag een derde wedstrijd, eveneens in Limburg.

De ervaring van de ploeg die al zes jaar op rij de finale wist te bereiken gaf weer eens de doorslag al was het Tigers Roermond, de nummer één van de reguliere competitie dat sterker begon. De 0-1 van Ayoub Boukhari na vijf minuten was dan ook zeker niet onverdiend. Hovocubo kwam daarna wel beter in de wedstrijd, maar twee keer stond de paal in de weg bij pogingen van Abdessamad Attahiri en Lahcen Bouyouzan.

Met nog zeven minuten op de klok viel de gelijkmaker alsnog via Yoshua St. Juste, maar kort na de aftrap zorgde Aimane M'rabet Elouad alweer voor een hernieuwde voorsprong voor de Limburgers. De ervaren ploeg van Sander van Dijk kantelde de wedstrijd alsnog toen het met St. Juste als meevoetballende doelman ging spelen. Na zijn eerdere goal zorgde hij opnieuw voor de gelijkmaker. In de slotminuut zorgde Mats Velseboer, die komende vrijdag geschorst zal zijn, zelfs voor een euforische stemming in Zwaag door de 3-2 te maken.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie