AMSTERDAM – Al weken is Hovocubo zeker van deelname aan de play-offs. Afgelopen zaterdag begon de Hoornse zaalvoetbalploeg aan de strijd om het landskampioenschap. Op bezoek bij ASV LEBO beleefde het een droomstart, 0-5.

“De play-offs zijn het mooiste, nu gaat het ergens om.” zei een opgetogen Yoshua St. Juste na afloop. Zoals het al vaak in de competitie liet zien toonde Hovocubo over de nodige kwaliteiten te beschikken. Met name in de tweede helft was de Hoornse ploeg heer en meester in een volgepakte sporthal van het Calvijn College. Nadat Ashraf Azzouz enkele minuten na rust met een rode kaart (2x geel) mocht inrukken leek Hovocubo vleugels te krijgen. In een tijdsbestek van zo’n negentig seconden kwam het immers driemaal tot scoren. Nadat Karim Mossaoui op aangeven van Mats Velseboer binnenschoot wist Amir Molkarai, na goed doorzetten van Faisel Mellah, de score te verdubbelen. De mooiste treffer van de avond was de 0-3. St. Juste ontving de bal van Mellah waarna hij aan de linkerkant doorging en de bal terug legde op Amrani, die het eindstation was van de vloeiende aanval.

Hoog tempo
In de eerste helft bleven doelpunten uit. “Het was voor rust ondermaats”, erkende St. Juste. Wel werden er door Hovocubo de nodige kansen gecreëerd. Via Amir Molkarai, Kevin Tromp en Karim Mossaoui werd het meerdere keren gevaarlijk, al keerde doelman Marcel Ons de Hoornse pogingen. Via Omar Tissoudali en Hicham Aklalouch kwamen ook de Amsterdammers voor het vijandige doel, maar Dave Stet bewees zijn waarde voor de ploeg die in de competitie op de eerste plaats eindigde. Beide ploegen wisten welk niveau nodig was voor de play-offs en speelden dan ook in een hoog tempo.

Ruimte
In de tweede helft was anderhalve minuut dus genoeg om de spanning weg te nemen. Het was voor Hovocubo echter geen reden om gas terug te nemen. De gastheer gaf achterin veel ruimte weg en daar maakte de bezoekers dankbaar gebruik van door op het juiste moment een steekpass te geven. Achtereenvolgens vonden Yousef Makraou, Mats Velseboer en Mossaoui de sluitpost van ASV LEBO op hun pad. Via Mossaoui en Younes Makraou bracht Hovocubo de score naar 0-5.

In de heenwedstrijd van de halve finale in de play-offs liet Hovocubo zien dat het ook in de ‘topwedstrijden’ een hoog niveau kan halen “In de tweede helft waren wij formidabel”, stelde St. Juste vlak na afloop. Het succes is aan het gehele team toe te bedelen. “ Ik speel nu zo'n tien jaar in de Eredivisie en dit is wel het hechtste team waar ik in heb gespeeld.”

Door de knappe 0-5 zege op de nummer vier van de Eredivisie staat Hovocubo met één been in de finale van de play-offs. Ondanks dat het karwei volgende week nog moet worden afgemaakt is het vertrouwen in een finaleplaats groot. “Ik ga er zeker van uit dat we dat halen, en ook winnen.”

ASV LEBO – Hovocubo 0-5 (0-0)
25. 0-1 Karim Mossaoui
26. 0-2 Amir Molkarai
27. 0-3 Zakaria Amrani
32. 0-4 Karim Mossaoui
38. 0-5 Younes Makraou