HOORN – De nummer drie tegen de nummer vijf, Hovocubo tegen ASV Lebo. Het is op papier een topper in het zaalvoetbal. Afgelopen vrijdagavond lieten beide teams het op het plankier zien. In het enerverende duel wist de Hoornse ploeg de zege na rust naar zich toe te trekken, 7-3.

De winst op ASV Lebo laat zien dat Hovocubo de vorm weer te pakken heeft. ‘We zijn weer op de goede weg. De blessures van Youssef Makraou en Amir Molkarai zijn niet niks en als we dan zo’n pot neerzetten dan ben ik tevreden.’ stelde Sander van Dijk na afloop. Tegen de Amsterdammers boekte de Hoornse ploeg de vijfde zege van het seizoen en deelt het momenteel de koppositie met FC Eindhoven, FC Marlène en Futsal Apeldoorn.

Doelpuntrijk
Beide teams wisten het net in de eerste vijf duels met respectievelijk 29 en 26 gescoorde doelpunten goed te vinden. In het onderlinge treffen leek deze statistiek ook tot uiting te komen. Na vier minuten waren er immers al drie doelpunten gevallen. Op aangeven van Faisal Mellah opende Yoshua St. Juste de score, waarna Zakaria Amrani oog in oog met doelman Dylan de Haan raak schoot. Lang duurde het niet voor de aansluitingstreffer viel. Het was Ilias Aynaou die bij de tweede paal raak schoot. In het vervolg van de eerste helft duurde het lang voor één van de ploegen een doelpunt wist te maken.

Het was enerzijds te denken aan onzorgvuldig afwerken, maar vooral aan het sterke optreden van doelmannen Dave Stet en Dylan de Haas. Laatstgenoemde maakte afgelopen zomer de overstap van hoofdklasser Vrone en de felicitaties die hij na afloop kreeg van Stet kwamen hem ook zeker toe. Met meerdere reddingen maakte de sluitpost indruk. Drie minuten voor tijd kon hij echter niet voorkomen dat Mellah na een sterke actie van Mats Velseboer de 1-3 maakte. Nog voor rust scoorde Omar Tissoudali de aansluitingstreffer.

Veilige haven
‘We gaven heel makkelijk doelpunten weg, dat is ons probleem’, baalde Van Dijk van de tegentreffers. In de eerste minuut na rust zag de oefenmeester hoe Lebo via Soeremly te Vrede met een schot in de korte hoek voor de 3-3 had gezorgd. ‘Na de gelijkmaker hebben we goed voetbal laten zien en de zege naar ons toe getrokken.’

Vijf minuten na rust zette Hovocubo een tandje bij en wist het de zege in een tijdsbestek van zo’n zes minuten naar zich toe te trekken. Via Mellah, een eigen doelpunt van Tissoudali en Amrani liep de thuisploeg uit naar een 6-3 voorsprong. Een minuut voor tijd tekende Karim Mossaoui met een rake tien meter trap voor de 7-3.

Hovocubo – ASV Lebo 7-3 (3-2)
3. 1-0 Yoshua St. Juste
4. 2-0 Zakaria Amrani
4. 2-1 Ilias Aynaou
17. 3-1 Faisal Mellah
19. 3-2 Omar Tissoudali
21. 3-3 Soeremly Te Vrede
26. 4-3 Faisal Mellah
31. 5-3 Omar Tissoudali (eigen doelpunt)