EINDHOVEN – Hovocubo is er wederom niet in geslaagd om FC Eindhoven te verslaan. De ploeg ging met 5-3 onderuit. Doordat ook nummer vijf Groene Ster verloor is de Hoornse ploeg wél zeker van een ticket voor de play-offs.

Voor Hovocubo was het de tweede keer in twee weken dat het mocht afreizen naar Eindhoven. Eerder was dat een duel in de halve finale van het bekertoernooi, welke met 5-2 werd verloren. Ditmaal stonden beide teams in competitieverband tegenover elkaar. Waar FC Eindhoven al zeker was van deelname aan de play-offs had de Hoornse ploeg nog een punt nodig om zich te verzekeren van een plek bij de eerste vier.

In de eerste helft werden de doelpunten keurig verdeeld. Nadat Lahcen Bouyouzan in de vijfde minuut de score had geopend wist Eindhoven door treffers van Raphina en Mouhcine Zerouali de score binnen twee minuten om te buigen. Zakaria Amrani tekende echter voor de 2-2 en nam ook de 2-3 voor zijn rekening. Raphina trok de stand op zijn beurt weer gelijk. Na de pauze trok Eindhoven de zege naar zich toe. Na de 4-3 van Raphina bepaalde Jordany Martinus de eindstand op 5-3. ‘Alles zat er in. Ik denk dat we het tactisch goed gedaan hebben, maar we verloren wederom door persoonlijke fouten en omdat we niet scherp genoeg waren voor het doel’, aldus Sander van Dijk. ‘Al was het wel een hele andere wedstrijd, want nu was er passie en strijd. We hebben goed gevoetbald, we moeten alleen zakelijker worden. Waar we tactisch op hebben getraind kwam er op zich goed uit, maar we hebben het niet in doelpunten kunnen uitdrukken.’

De play-offs zijn nu een feit voor Hovocubo. In de resterende drie wedstrijden wil de ploeg de tweede plaats veiligstellen. Van Dijk: ‘Dat hebben we in eigen hand met nog drie thuiswedstrijden te gaan.’

FC Eindhoven – Hovocubo 5-3 (3-3)
0-1 Lahcen Bouyouzan, 1-1 Raphina, 2-1 Mouhcine Zerouali, 2-2 Zakaria Amrani, 2-3 Zakaria Amrani, 3-3 Raphina, 4-3 Raphina, 5-3 Jordany Martinus.