HOORN - Het bestuur van Hovocubo heeft na overleg met spelersgroep en staf besloten Younes Daari per direct op non-actief te zetten. De Hoornse eredivisionist nam de linkspoot aan het begin van dit seizoen over van stadsgenoot HV/Veerhuys alwaar hij in het daarvoor afgebroken seizoen topscorer van de Eredivisie was met 32 treffers.


Een vertrouwensbreuk ligt ten oorzaak aan het feit dat Hovocubo en de Alkmaarder uit elkaar gaan. In een persbericht laat de club weten:

"De reden is dat er een afspraak voor meerdere seizoenen is gemaakt, maar desondanks speler toch in gesprek is gegaan met andere partij(en). Hierdoor is er een vertrouwensbreuk ontstaan met bestuur en onwerkbare situatie met spelersgroep en staf, wat ervoor heeft gezorgd dat er per direct afscheid wordt genomen, ongeacht of er nog Play-Offs gespeeld wordt voor CL ticket. Dit alles om aan te geven dat dergelijk gedrag niet geaccepteerd wordt en team/club belang boven persoonlijk belang gaat.

Het team gevoel en onderlinge vertrouwen is daarmee direct hersteld en we kijken vooruit naar eventuele Play-Offs en indirect naar aankomend seizoen. Wij kijken daar met heel veel vertrouwen naar: Hovocubo zal met een sterke en gretige selectie het nieuwe seizoen ingaan en staat te popelen om weer mee te doen voor de prijzen."

De speler zelf was vooralsnog niet bereid tot commentaar.