HOORN - Hovocubo is nog altijd in de race om twee prijzen. Vrijdagavond wist de formatie van coach Sander van Dijk in de halve finale van de beker af te rekenen met ASV Lebo en staat daarom op 10 april in de finale tegen eerste divisionist BE '79.

Het was een ware bekerkraker tussen de huidige nummers één en twee van de competitie in een goed gevulde Sporthal De Opgang. Daar de score al snel werd geopend gebeurde er genoeg en werd het duel in een hoog tempo afgewerkt. Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal had Rachad Mahdi namens de gasten de stand immers al op 0-1 gebracht. Lang duurde die voorsprong echter niet want na een knappe individuele actie wist Mats Velseboer keeper Barry de Wit te passeren. Nog voor de rust bracht Appie Attahiri, eveneens met een zeer knappe goal de Hoornse formatie op voorsprong.

Na de rust werd het vooral een keepersduel. Kansen waren er genoeg maar zowel Barry de Wit als Dave Stet wisten zich te onderscheiden met enkele knappe reddingen. Laatstgenoemde hield de thuisploeg zelfs op de been nadat ASV Lebo steeds meer de aanval zocht. Uiteindelijk bleek Hovocubo ook de meest effectieve. Waar Makraou namens de gasten een tien meter trap miste daar wist Velseboer met zijn tweede van de avond de wedstrijd in het slot te gooien: 3-1.