ZWAAG - Hovocubo heeft na een moeizame eerste helft toch met ruime cijfers weten te winnen van Be '79 uit Berkel Enschot. De ploeg van coach Sander van Dijk zegevierde met 8-2.

De Hoornse formatie had het onverwachts lastig tegen de gasten die via Ramon Dekkers op voorsprong kwamen. Halverwege de eerste helft bracht Soufian Charraoui het duel in evenwicht en de 1-1 was tevens de ruststand.

Hovocubo wist dat het extra gas moest geven na rust en deed dat ook. Twee treffers van Amin Aghar en doelpunten van Ilias Bouzit en Appie Attahiri tilden de stand naar 5-1. Raggy Elias deed nog even wat terug namens de gasten, maar het slotakkoord was voor Hovocubo met doelpunten van Fasiel Mellah, Charroui en Amghar die zijn derde van de avond maakte.

Hovocubo speelt komende vrijdag 18 maart weer thuis als FCK de Hommel naar De Opgang komt.

HV/Veerhuys
Datzelfde FCK De Hommel won vrijdagavond moeizaam van HV/Veerhuys. De Hoornse formatie van coach Najib Taki speelde een prima wedstrijd in Den Bosch en had eigenlijk meer verdiend dan de 4-3 nederlaag. De jongelingen Jesse Koeman en Melle van Maarle scoorden namens Veerhuys evenals aanvoerder Aram Hakopov.

HV/Veerhuys hoopt vrijdagavond de erste overwinning in de voorjaarspoule te vieren als RKAV Volendam op bezoek komt.