HOORN - In een bomwolle Vredehofhal heeft Hovocubo de Hoornse derby in de play-offs tegen HV/Veerhuys met 1-3 gewonnen. Komende zondag is de return in De Opgang te Zwaag.

Het ruim opgekomen publiek kreeg een boeiende confrontatie te zien tussen de beide Westfriese zaalvoetbalgrootmachten. Hovocubo, de nummer drie in de reguliers tsand, had zoals verwacht een overwicht, maar keeper Marcel Ons ontpopte zich net als afgelopen maandag in de brugwedstrijd tegen FC Marlène als één van de uitblinkers bij Veerhuys. De doelman wist ondermeer pogingen van Cretier en Attahiri onschadelijk te maken. Zijn collega aan de andere kant Dave Stet wist David Albert van het scoren af te houden, maar moest in de slotseconden van de eerste helft capituleren op een inzet van Jesse Koeman: 1-0.

Hovocubo kwam na rust snel terug in de wedstrijd toen Yoshua St. Juste de gelijkmaker liet aantekenen. Veerhuys meende recht te hebben op een strafschop toen Cretier hands maakte, maar het arbitrale duo wenste niet aan mee te werken. Hovocubo sloeg vervolgens halverwege de tweede halft hard toe. Stan van der Wal wist binnen een minuut tweemaal te scoren waarbij de eerste treffer via Mo Darri en Ons in het doel verdween. De zege voor de ploeg van Sander van Dijk was dan ook verdiend, al zal zijn collega Anand Jagdewsing met een marge van slechts twee doelpunten nog altijd mogelijkheden zien voor de return op zondag.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie