HOORN - Landskampioen Hovocubo heeft vrijdagavond een moeizaam duel tegen ASV Lebo toch in winst weten om te zetten. HV/Veerhuys daarentegen ging onderuit op bezoek bij Be '79.

Hovocubo had het met name in de eerste helft moeite met ASV Lebo. De Amsterdammers lijken, samen met FC Marlène, ook dit seizoen de voornaamste uitdagers te zijn van de grote titelfavorieten Hovocubo en FC Eindhoven. De ploeg van coach Zaïd el Morabiti nam in Zwaag tweemaal een voorsprong, mede omdat Hovocubo te slordig was en een te laag tempo hanteerde. Chic en te Vrede maakten de doelpunten voor de Amsterdammers, waar Bouzit tussendoor voor de thuisploeg scoorde.Kort voor rust leek Hovocubo meer energie in de wedstrijd te gooien en dat leverde de gelijkmaker van Mellah op.

Na de rust kwam de ploeg van coach Sander van Dijk een stuk feller voor de dag en het wachten was op de voorsprong. Halverwege de tweede helft wist Bouyouzan de ban te breken en toen vlak daarna Bouzit zijn tweede maake was het duel feitelijk beslist: 4-2.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie

HV/Veerhuys
Op bezoek in Berkel-Enschot ging het voor HV/Veerhuys juist in de tweede helft mis. Ondanks een vroege achterstand door een goal van Van Hoof ging de ploeg van coach Najib Taki met een voorsprong rusten door doelpunten van Albert en Koeman.

Vijf minuten na rust had Be '79 echter de voorsprong weer in handen door treffers van Ter Linden en Tarrahi. Veerhuys probeerde het hierna wel, maar liep in het mes en via de tweede van Ter Linden en Elias werd het zelfs 5-2.