HOORN - Hovocubo heeft vrijdagavond de Hoornse zaalvoetbalderby tegen HV/Veerhuys met 4-6 gewonnen. De thuisploeg van coach Najib Taki gaf lang goed partij tegen het favoriete Hovocubo van Sander van Dijk.


Hovocubo keerde eerder deze week terug uit Bosnië en Herzegovina na een succesvol verlopen groepsfase van de Champions League. De Van Dijk-equipe plaatste zich aldaar voor de laatste zestien in het kampioenenbal. Wellicht dat enige vermoeidheid een rol speelde, maar vanaf het eerste fluitsignaal bood Veerhuys, met in het doel de rentree van Marcel Ons, goed tegenstand. Na twee snelle treffers van Soufian Charraoui leek een makkelijke zege voor Hovocubo in de maak, maar eerst scoorde Nigel Wijdenbosch tegen en na de 1-3 van Hicham Aklalouch deed David Albert dat uit een strafschop. De ruststand was derhalve 2-3.

In de tweede helft probeerde Veerhuys, zoals zo vaak dit seizoen, met een extra veldspeler in plaats van de doelman extra druk te zetten. Dit liep ditmaal echter niet altijd goed en via treffers van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch liep Hovocubo uit. Jorg Ooievaar wist nog twee treffers namens Veerhuys te maken, maar tussendoor scoorde Charaoui zijn derde van de avond en eindigde het op 4-6.

Door de zege blijft Hovocubo gedeeld eerste in de eredivisie samen met FC Eindhoven. Beide ploegen wonnen al hun acht gespeelde wedstrijden en hebben een voorsprong van vijf punten op FC Marlène. HV/Veerhuys neemt vooralsnog de achtste plaats in op de ranglijst.