HOORN – Het is niet bepaald een fijn seizoen voor de dames van Hovocubo. Mede door een blessuregolf is het niet geworden wat er van verwacht werd. Afgelopen vrijdagavond leed de ploeg de zesde nederlaag van het seizoen, 3-6.

Een nederlaag die volgens Rudy Monden volkomen onterecht was. ‘We hebben het volledig aan onszelf te wijten. Zij kwamen niet om te voetballen en wij bleven in het mes lopen’, stelde de coach. Toch was het Hovocubo dat op voorsprong kwam. Het was Tamira van Heerwaarden die de score opende. Nog voor rust hadden de gasten uit Zwolle de achterstand omgebogen waardoor beide teams met 1-2 de kleedkamers opzochten.

Na de pauze liep Exstudiantes Zwolle uit naar 1-4. ‘Toen probeerden we iets te forceren en gingen we met meevoetballende keeper spelen’, vervolgde Monden. Het leverde via Shelly Drost de 2-4 op, waarna het kansen kreeg op de aansluitingstreffer. ‘Maar het werd 2-5’, zag de oefenmeester. Van Heerwaarden tekende voor de 3-5.

Een cruciaal moment volgde. De keepster van Zwolle speelde de bal in, de thuisploeg zette druk waarna de bal werd teruggespeeld op de doelvrouw. ‘Iedereen weet dat het niet mag. De scheidsrechters lieten doorgaan en de keepster schoot de 3-6 binnen’, baalde Monden. In de resterende drie minuten lukte het Hovocubo niet meer om de achterstand weg te poetsen.