MADRID - "Een trots gevoel, dat overheerst er bij mij maar ook bij mijn spelers." zei trainer/coach Sander van Dijk direct na de uitschakeling in de Champions League Futsal met 6-2. "Inter FS speelt gewoon competitie en zijn full profs want ze trainen bijna 2x per dag terwijl wij in Nederland al maanden niet mogen voetballen of trainen dus ben ik van mening dat we het goed gedaan hebben."


Het werd een zware bevalling voor Hovocubo want binnen 5 minuten incasseerde doelman Dave Stet een rode kaart na hands. Ondanks protesten waren de Kroatische arbiters onverbiddelijk en moest Levie Rood zijn plaats in nemen wat hij met verve deed. Bij rust was de stand 3-1 in het voordeel van de Spaanse veelvraat waarbij Hicham Aklalouch, net als in de vorige ronde, als jongeling gewoon een prima internationale treffer maakte.

Zelfs een Belgische UEFA gedelegeerde was aangenaam verrast door het goede niveau van Hovocubo en dat had de Spaanse coach van Inter Futsal Sala ook in de gaten na het eerste bedrijf want hij bleef voornamelijk met zijn sterkhouders spelen. Ondanks een paar goed kansen voor Hovocubo produceerde Inter FS zeer geslepen de 4-1 maar Mats Velseboer, de sterk spelende aanvoerder, was verantwoordelijk voor de 4-2 en er kwamen zelfs mogelijkheden voor meer. Zonder Cruijfiaans te spreken was de 5-2 en 6-2 een redelijk logisch gevolg, maar met de wetenschap dat een zaalvoetbalvereniging uit het koude Nederland het menig professionele internationale club het moeilijk kan maken zal de Hoornse delegatie met de borst vooruit weer op het vliegtuig stappen met een illusie armer maar een ervaring rijker.