AMSTERDAM - In de kampioensgroep van de eredivisie zaalvoetbal is de huidige nummer twee in de stand, regerend landskampioen Hovocubo, vrijdagavond een maatje te groot gebleken voor de nummer vier, ASV Lebo.


In Sporthal Calvijn te Amsterdam deed de formatie van coach Sander van Dijk snel zaken en was het vanaf het eerste fluitsignaal oppermachtig. Mukhtar Suleiman, de laatste weken toch al op dreef, zorgde al snel voor de openingstreffer en vervolgens wisten Iliass Bouzit, Faisel Mellah en Mats Velseboer voor een comfortabele 0-4 russtsand te zorgen.

In de tweede helft sputterde Lebo nog even tegen middels een treffer van Mouad Belhacen, maar direct hieropvolgend was het Oualid Tarifit die de eindstand op 1-5 bepaalde.

In de kampioensgroep behoudt Hovocubo een achterstand van vijf punten op koploper FC Eindhoven en staat het vijf punten voor de nummer drie in de stand, Tigers Roermond.

Komende vrijdag 24 februari zijn er geen competitieverplichtingen doch staat er wel een kraker op het programma met de halve finale om de KNVB-beker Hovocubo-FC Eindhoven. Dit duel begint om 20.30 uur in Sporthal De Opgang te Zwaag.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie