ZWAAG - Lang leek het erop dat de strijd om de landstitel dit seizoen wederom zal gaan tussen FC Eindhoven en Hovocubo. Inmiddels is men erachter dat Tigers Roermond nog wel eens een geduchte concurrent kan zijn straks in de play-offs. De Limburgers wonnen zaterdag al voor de tweede keer in deze voorjaarspoule van de regerend landskampioen.

Onder koploper FC Eindhoven is Tigers Roermond inmiddels Hovocubo gepsseerd op doelsaldo. De ploeg van coach Sander van Dijk maakte zaterdag wederom kenneis met de kracht van de Limburgers, nadat men eerder al met 6-4 verloor in Roermond. Ook in de Opgang kende de thuisploeg een valse start toen de gasten via twee treffers van Ishak Belhaj 0-2. Mats Velseboer bracht daarna de spanning weer terug, maar nog voor rust schoot Amin el Alji een tien-meter-trap raak.

Hovocubo moest in de tweede helft in de achtervolging en kwam opnieuw dichterbij via Faisel Mellah. Taoufik Chadli bracht de marge wederom op twee. Hovocubo kreeg hierna een handvol goede kansen waarvan er twee op fraaie wijze werden benut door Hicham Aklalouch. Dit was echter niet goed genoeg voor een resultaat want kort na de gelijkmaker kroonde Belhaj zich met zijn derde treffer tot man van de wedstrijd: 4-5.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie