DEN BOSCH - Op bezoek bij FCK De Hommel is Hovocubo tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. De thuisploeg bleek met 5-2 te sterk.

De promovendus, vroeger een grootmacht in het zaalvoetbal en nu na twee jaar terug in de eredivisie, blijkt dit seizoen een tegenstander om rekening mee te houden. De ploeg heeft zich dan ook al een positie verworven in de top vier die aan het eind van het seizoen recht geven op play-offs. Voor regerend landskampioen Hovocubo geldt dat natuurlijk ook al bleek de ploeg vrijdagavond niet opgewassen tegen De Hommel.

Dit kwam met name omdat de Hoornse formatie van coach Sander van Dijk zelf te slordig speelde en nooit echt in de wedstrijd kwam. Na een 2-0 achterstand bij rust probeerde Hovocubo in de tweede helft wel de druk naar voren te leggen, en kreeg men ook voldoende kansen, maar de thuisploeg bleek in de omschakeling dodelijk efficiënt met een hoofdrol voor Najib El Allouchi die drie van de vijf goals voor zijn rekening nam. Uiteindelijk wisten Mo Darri en Mats Velseboer de stand nog iets draaglijker te maken voor Hovocubo dat komende vrijdag weer een topper voor de kiezen heeft als FC Eindhoven naar Sporthal De Opgang komt.