HOORN – In eigen huis is Hovocubo er niet in geslaagd om punten te pakken. Tegen KTP Nieuw Roden leed het een uiteindelijk geflatteerde nederlaag, 0-4.

‘Wij hadden in de eerste helft het beste van het spel en KTP Nieuw Roden had geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd.’ zei Hovocubo coach Rudy Monden na afloop. Een foute breedtepass zette de bezoekers alleen voor de keeper en rondde af. Het zorgde voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft was er het zelfde beeld. ‘Een KTP Nieuw Roden dat bang is om te voetballen en alleen wacht op de counter die diep in de tweede helft viel’, vervolgde Monden. Na de 0-2 besloot de Hoornse ploeg met een meevoetballende keeper te spelen. Het lukte de uitploeg om daar nog twee keer van te profiteren. ‘De enige ploeg die kwam om te voetballen waren wij, maar zij waren effectiever.'