ROERMOND Het laatste fluitsignaal zal bevrijdend hebben gevoeld voor Hovocubo. Tegen Amicitia bleef het tot de laatste secondes spannend. Uiteindelijk trok de Hoornse ploeg aan het langste eind, 4-5.

Die spanning had niet gehoeven, vond Karim Mossaoui. ,, Als we onze kansen gewoon afmaken win je hier met 10-3” zei de Rotterdammer na afloop. ,,We hebben zeker terecht gewonnen. Ook ons veldspel was vele maten beter dan die van Amicitia”. In de eerste helft kwam Amicitia via een uitgespeelde aanval en een counter op 2-0. Nog voor rust kwam Hovocubo terug. Een snoeiharde vrije trap van Mats Velseboer en een treffer van Amir Molkarai zorgden voor de 2-2. Nadat de thuisploeg via een counter op 3-2 kwam, schoot Karim Mossaoui de Hoornse ploeg nog voor rust weer op gelijke hoogte.

Voor rust vocht Hovocubo zich tot twee keer terug van een achterstand. Na rust kwam de ploeg dankzij Mats Velseboer en Amir Molkarai op een 3-5 voorsprong. 25 seconden voor tijd bracht Amicitia de spanning weer terug door de 4-5 te maken. Verder kwam het echter niet. Mossaoui: ,,Heel veel teams die hier op achterstand komen winnen niet zomaar. Het is weer gebleken dat we ons terug vechten in de wedstrijd en rustig blijven. Maar dat mag ook wel met de ervaring in onze ploeg”.

Hovocubo is door de overwinning en de nederlagen op de andere velden officieel verzekerd van een ticket voor de play-offs.