HOORN – Met negen punten uit zeven duels loopt het huidige seizoen voor de dames van Hovocubo nog niet zoals gehoopt. Met meerdere nieuwe speelsters ging het voor een hoge klassering. Tegen koploper Futsal Apeldoorn tankte de ploeg in ieder geval weer wat vertrouwen. Het boekte een knappe zege, 4-2.

De verklaring voor de lage klassering is snel te vinden. Hovocubo heeft te maken met vele, langdurige, blessures waardoor het wekelijks puzzelen is. Als excuus gebruiken doet de staf niet, maar het baalt er wel van. Op papier is Hovocubo immers een serieuze kanshebber voor een plek in de play-offs, maar door de afwezigen komt dat er niet uit en moet Hovocubo genoegen nemen met een plek in de onderste regionen. ‘Maar je moet kijken naar wat we wel hebben. We hebben meiden die veel inzet tonen en hard willen werken’, aldus Rudy Monden.

Reëel
Over de kansen tegen koploper Futsal Apeldoorn was de Hoornse ploeg reëel. Een nederlaag zou geen verrassing zijn, al kan het de punten goed gebruiken. In het eerste bedrijf maakte het dat ook duidelijk. De gasten waren met name in de beginfase sterker, maar de Hoornse ploeg hield zich staande. Met name dankzij keepster Dionne Vasmeer die alleen een penalty niet kon keren. Aan de andere kant zorgde Samya Hassani voor dreiging, maar stuitte op de keepster. Toch slaagde Hovocubo er in om op gelijke hoogte te komen. Het was Tamira van Heerwaarden die vanaf rechts doel trof. Nog geen minuut later zorgde Benthe Huijsman voor de 2-1. Maud Sakbal voorkwam dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten, maar ook met 2-2 had Hovocubo nog alle kans op een positief resultaat.

De kans op één of meerdere punten was er helemaal toen Tamira van Heerwaarden op aangeven van Suzanne Deckers tot scoren kwam. Toen de rollen twee minuten waren omgedraaid schoot Deckers rakelings naast. De voorsprong gaf Hovocubo het vertrouwen om door te gaan en Futsal Apeldoorn onder druk te zetten. Keepster Dionne Vasmeer zorgde er aan de andere kant voor dat er geen tegentreffers meer vielen.

Coachen
Met nog vier minuten op de klok en nog altijd een 3-2 voorsprong in handen nam de druk bij de coaches van Hovocubo toe, al was het bij de bank van de gasten ook allesbehalve stil. De één coachte zijn ploeg om de voorsprong te behouden, terwijl er bij de opponent uit Apeldoorn werd aangemoedigd richting de gelijkmaker.

Toen de 4-2 viel was het feest compleet bij Hovocubo. Met haar derde van de avond leek Tamira van Heerwaarden haar ploeg naar de overwinning te schieten. Het zorgde voor een zeer opgetogen Rudy Monden. ‘We kozen ervoor om vol druk te zetten en achterin één op één te spelen. Dan moet je 110% kunnen geven en niet verzaken’, zei de coach. ‘Ik ben niet zozeer verrast door het resultaat, ik ben tevreden met het feit dat ze dit volhielden. Ja, ik ben een trotse coach.’

Komende vrijdag speelt Hovocubo op bezoek bij Avanti.

Hovocubo – Futsal Apeldoorn 4-2 (2-2)
0-1 Angela van Rooij (5e)
1-1 Tamira van Heerwaarden (12e)
2-1 Benthe Huijsman (13e)
2-2 Maud Sakbal (19e)
3-2 Tamira van Heerwaarden (25e)
4-2 Tamira van Heerwaarden (38e)