DEN HELDER – Hovocubo heeft in Den Helder de achtste overwinning van het seizoen geboekt. De Hoornse ploeg keek halverwege tegen een achterstand aan, maar wist zich terug te knokken. Met de zege als resultaat, 3-4.

In Den Helder had Hovocubo duidelijk het meeste balbezit. Toch was het laagvlieger Zeemacht dat de score opende. Via een counter was het Melvin Damsma die de 1-0 maakte. Vijf minuten later maakte David Albert de 2-0. ‘We creëerden te weinig echte honderd procent kansen doordat Zeemacht het heel klein hield’, aldus Barry de Wit. ‘Dit maakte het wel een lastige wedstrijd voor ons.’

De 2-0 achterstand was voor Hovocubo echter geen reden tot paniek. ‘Doordat we heel veel balbezit hadden, was er in de rust wel vertrouwen dat we nog konden winnen. Wel moest er een schepje bovenop en hebben we wat aanpassingen gedaan in het aanvallen’, vervolgde de sluitpost.

In de 27e minuut maakte Kevin Tromp de aansluitingstreffer. Twee minuten later trok Faisal Mellah de stand gelijk. ‘Hier door moest Zeemacht ook weer iets. Zo konden we verder met ons eigen spel en liepen we uiteindelijk weg. In de laatste fase werd het nog wel even spannend, maar gelukkig hebben we hem over de streep getrokken.’

Nadat Tromp en Karim Mossaoui Hovocubo op 2-4 hadden gebracht, bepaalde David Ambriola de eindstand op 3-4. Komende vrijdag speelt Hovocubo in eigen huis tegen Groene Ster.

Zeemacht – Hovocubo 3-4 (2-0)
1-0 Melvin Damsma
2-0 David Albert
2-1 Kevin Tromp
2-2 Faisal Mellah
2-3 Kevin Tromp
2-4 Karim Mossaoui
3-4 David Ambriola