HOORN – Ook de return in de play-offs voor het landkampioenschap werd een prooi voor Hovocubo. Waar het vorig weekend met 0-5 zegevierde, boekte het afgelopen zaterdagmiddag wederom een keurige zege, 4-2.

‘Het was zeker terecht. We waren misschien nog wel iets dominanter dan in de heenwedstrijd’, zei Sander van Dijk na afloop. Halverwege ging Hovocubo al met 3-1 aan de leiding tegen ASV LEBO. ‘Het had al 5-1 moeten zijn.’ vond de oefenmeester. De opgebouwde voorsprong bij rust kwam tot stand via Yoshua St. Juste, Faisal Mellah en Zakaria Amrani.

In het tweede bedrijf kwam Hovocubo via een fraaie treffer op 4-1. ‘Een ongelooflijke wereldgoal’, vond Van Dijk. ‘Faisal Mellah kapte iemand uit, nam de bal door de lucht over zijn hoofd, deed net of hij schoot en legde hem breed.’ beschrijft de coach het vierde doelpunt. Uiteindelijk deden de Amsterdammers nog iets terug, maar de finaleplaats kwam niet meer in gevaar.

Vertrouwen
Komende maandag zal Hovocubo horen wie de tegenstander zal zijn in de finale. Dan nemen ‘t Knooppunt en ZVV Volendam het immers op in het derde en beslissende duel. Hovocubo is er in ieder geval klaar voor. Van Dijk: ‘We hebben ideeën over hoe we het in de finale willen doen. We hebben heel veel vertrouwen.’