HOORN – Voor Hovocubo was het in de laatste speelronde van de reguliere competitie vooral zaak om ongeschonden uit de strijd te komen. Dat lukte tegen het reeds gedegradeerde Zeemacht, al moest het de punten aan de gasten laten, 4-5.

Aangezien Hovocubo al zeker was van de tweede plek was het vooral zaak om heel en fit de play-offs in te gaan. Daardoor werden meerdere spelers aan de kant gehouden.

Zakaria Amrani deed wel mee bij Hovocubo en tekende na een individuele actie voor de openingstreffer. David Albert wist de stand op 1-1 te brengen, maar nog voor de rust had de gastheer de voorsprong weer in handen. Lahcen Bouyouzan maakte na een ingestudeerde vrije trap op aangeven van Amrani de 2-1 en Karim Mossaoui nam de 3-1 voor zijn rekening.

Na de pauze liep Hovocubo via Lahcen Bouyouzan uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong, maar Zeemacht wist zich ijzersterk terug te knokken. Nadat A junioren Jesper Hoogland, Remco Hoogland en Oscar van Beek hun debuut mochten maken en samen met Robin Meijer een blok vormden tekende Albert voor de 4-2 en later ook de aansluitingstreffer. Ingmar Waard bracht beide teams weer in evenwicht, waarna Angelo Simmons de Heldere ploeg aan de leiding bracht. Zo nam Zeemacht met een zege afscheid van de Eredivisie en kan Hovocubo zich focussen op de play-offs.

Hovocubo – Zeemacht 4-5 (3-1)
1-0 Zakaria Amrani, 1-1 David Albert, 2-1 Lahcen Bouyouzan, 3-1 Karim Mossaoui, 4-1 Lahcen Bouyouzan, 4-2 David Albert, 4-3 David Albert, 4-4 Ingmar Waard, 4-5 Angelo Simmons.

Fotografie: Gerrie Meijer