HOORN – Doordat de eerste plaats inmiddels al zeker is voor Hovocubo staat er in de laatste wedstrijden van de reguliere competitie niets meer op het spel. Toch liet de ploeg het in het inhaalduel tegen Groene Ster niet lopen, 3-1.

Waar Hovocubo al zeker is van de eerste plaats en dus het gunstigste vertrekpunt in de nacompetitie had Groene Ster nog wel iets om voor te strijden. De ploeg is nog niet definitief zeker van lijfsbehoud, maar het is daarnaast ook nog kanshebber voor een plek bij de eerste vier.

De 3-1 zege die Hovocubo op de doordeweekse avond behaalde deed recht aan het spelbeeld. “Het was meer dan terecht. Het veldspel was op zich prima, maar we hebben teveel kansen gemist.” zei Sander van Dijk na afloop.

In de eerste helft verscheen Hovocubo meerdere keren voor het doel van Groene Ster keeper Karim Ben Sellam. De sluitpost bracht echter veelvuldig redding, al was de paal ook vaak het eindstation van een Hoornse aanval. Kort voor kon de doelpuntentune dan toch worden ingezet. Na een mooie actie van Zakaria Amrani schoof Faisal Mellah de bal binnen.

Sterk optreden
Tegen Groene Ster bewees Faisal Mellah wederom zijn waarde voor Hovocubo. De speler valt niet op door trucjes, maar zijn werklust en inzet zorgen ervoor dat het een belangrijke waarde is voor de Hoornse zaalvoetbalploeg. Dat bewees hij ook toen hij de bal vijf minuten voor tijd in de verre hoek krulde. De 2-0 was de zoveelste kans voor de thuisploeg die ook na rust vaak het houtwerk raakte. Uitbraken van de bezoekers werden doelman Dave Stet gekeerd, of de bal zeilde naast. Een schot van Mourad Azzanagui was vier minuten voor tijd echter wel raak. De aansluitingstreffer bracht de spanning echter niet terug aangezien Yoshua St. Juste nog geen twee minuten later doel trof.

Publiek vermaken
De 3-1 eindstand betekende alweer de achttiende overwinning van het seizoen voor Hovocubo, dat over anderhalve week in eigen huis aantreed tegen HV Veerhuys. Van Dijk: “De wedstrijd tegen Veerhuys is leuk. Er komt dan altijd veel publiek en die willen we graag vermaken.”

Hovocubo – Groene Ster 3-1 (1-0)
19. 1-0 Faisal Mellah
35. 2-0 Faisal Mellah
36. 2-1 Mourad Azzanagui
38. 3-1 Yoshua St. Juste