AMSTERDAM - Hovocubo heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioensgroep van de Eredivisie in winst weten om te zetten. Op bezoek bij VNS United wist de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk na rust het verschil te maken: 3-5.

Halverwege waren beide ploegen nog in evenwicht. Hovocubo kwam op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Abdessamad Attahiri, maar Jordy Cretier wist even later de stand gelijk te trekken.

Mohammed Bendidi zorgde in Amsterdam voor een hernieuwde voorsprong voor VNS United, maar vervolgens wist Hovocubo het duel te doen kantelen. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten zorgden Hicham Aklalouch, Lahcen Bouyouzan en Karim Mossaoui voor een marge van twee in het voordeel van de Westfriese formatie. Mohamed Mazouz bracht de spanning nog even terug, doch Mats Velseboer gooide het duel defeintief in het slot met de 3-5.

Hovocubo speelt komende vrijdag in de achtste finale van de KNVB-beker. Daarvoor moet men op bezoek bij Tigers Roermond.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie