AMSTERDAM - Een meevoetballende keeper in de persoon van Amir Molkorai heeft Hovocubo vrijdagavond alsnog een punt opgeleverd in de uitwedstrijd tegen ASV Lebo. De Hoornse formatie van coach Sander van Dijk stond vlak voor tijd nog met 4-2 achter.

De "vliegende keeper" leverde Hovocubo dus ditmaal een beloning op want waar goed uitgevoerd door de bal snel rond te laten gaan is het extra mannetje wel degelijk een wapen zo bewees Hovocubo. Daarvoor had men het moeilijk tegen het sterke ASV Lebo dat al binnen een kwartier een 2-0 voorsprong had genomen via Omar Tissoudali. Een rake tien meter trap van Bouyouzan en een treffer van Charkaoi zorgden voor een gelijke stand, maar na de rust nam de thuisploeg weer een marge van twee.

Makraou en een eigen doelpunt van Velseboer lijken ervoor te zorgen dat Hovocubo met lege handen naar Hoorn terug moest. Door Molkorai het keepershirt aan te trekken komt er toch nog een kentering. Molkorai tekent zelf voor de 4-3 en uiteindelijk zorgt Zakaria Amrani voor de gelijkmaker. Bijna bezorgt Velseboer Hovocubo zelfs nog de winst, maar hij mikt in de slotseconden naast.