HOORN - Precies elf minuten hield Feyenoord Futsal stand tegen het op oorlogssterkte zijnde Hovocubo. Daarna was de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk niet meer te houden. Via een 7-0 voorsprong bij rust kwam men uiteindelijk in de dubbele cijfers terecht (17-2)

Liefst twaalf spelers had Van Dijk tot zijn beschikking waarvan twee viertallen aan internationals. Voor het arme Feyenoord viel er in Sporthal De Opgang dan ook weinig te halen. Toch hielden de Rotterdammers knap meer dan tien minuten stand. Toen de eerste treffer van Appie Attahiri er inlag was er echter geen houden meer aan. Nog voor de rust voerden Yoshua St. Juste, Ilias Bouzit (ieder 2), Karim Mossaoui en Faisal Mellah de score op naar 7-0.

Na de rust ging het nog harder nadat ook aanvoerder Mats Velseboer een duit in het zakje deed. Mellah en Attahiri scoorden hun tweede van de avond. Soufian Charraoui (3x), Hicham Aklalouch en Lahcen Bouyouzan kwamen ook op het lijstje doelpuntenmakers terwijl Bouzit zich met een slotakkoord kroonde tot topscorer van de avond door totaal liefst vier treffers te maken. Keeper Melvin Habets die in de tweede helft zijn debuut maakte moest wel toestaan hoe Feyenoord via Azzanagui en Ebraymi nog wel twee keer de eer wist te redden.

Hovocubo - Feyenoord Futsal 17-2 (7-0)

Doelpunten Hovocubo: Bouzit (4), Charroui (3). Attahiri (2), Mellah (2), St. Juste (2), Mossaoui, Velseboer, Aklalouch, Bouyouzan

Doelpunten Feyenoord: Azzanagui, Ebraymi