ZWAAG - Exact een week geleden had Hovocubo nog de grootst mogelijke moeite met FCK De Hommel dat in de kwartfinale van de beker uiteindelijk wel werd verslagen (3-4). Vrijdagavond had de formatie van Sander van Dijk het in eigen huis een stuk makkelijker tegen de Bossche opponent en kwam zelfs in de dubbele cijfers terecht.

In de kampioensgroep van de competitie stond er weer eens geen maat op de regerend landskampioen die ditmaal duidelijk een maatje te groot was voor De Hommel, zo bleek al in de eerste helft. Hovocubo nam binnen een kwartier een 4-0 voorsprong en bouwde die na rust gestaag verder uit.

Uiteindelijk stopte de teller bij tien treffers waarna de gasten via Hadouir de eer nog mochten redden. Iliass Bouzit kroonde zich tot topscorer van de avond met vier doelpunten. Een eigen treffer en doelpunten van Tarifit (2), Aklalouch, Bouyouzan en Velseboer bepaalden de eindstand op 10-1.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie