HOORN – Hovocubo heeft zich in eigen huis weten te revancheren voor de 3-2 nederlaag die het vorige week leed tegen FC Marlène. De Hoornse ploeg boekte in een doelpuntrijk duel tegen ZVV Volendam een zege, 6-4.

Vlak voor de aftrap ontving Hovocubo uit handen van Kholoud Al Mobayed, wethouder sport bij de Gemeente Hoorn, de sportpenning. De zaalvoetbalclub ontving deze vanwege de drie prijzen (landstitel, KNVB Beker en Supercup) die het behaalde.

Punten het belangrijkste
De wethouder sport zag hoe Hovocubo de winst pakte tegen Volendam. ‘De punten waren na vorige week het belangrijkste. Dit is heerlijk’, zei Kevin Tromp na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd. Hovocubo had in delen van de wedstrijd aardig wat moeite met ZVV Volendam. ‘Dat heeft te maken met eigen fouten.’ aldus Tromp. Toch bleven de punten uiteindelijk in Hoorn.

In sporthal ‘de Opgang’ vielen er de nodige doelpunten. De eerste lag er al na een minuut in. Een verre uitgooi van doelman Jack Steur werd door Danny Tol knap binnen gekopt. De schade werd echter snel hersteld. Nadat de Volendammers twee keer dichtbij een tweede doelpunt was wist Kevin Tromp de stand gelijk te trekken. In de 14e minuut schoot Karim Mossaoui na een fraaie passeerbeweging op de paal, waarna Faisal Mellah uit de rebound voor de 2-1 zorgde.

In die fase leek Hovocubo los te zijn. Dat werd nog maar eens bevestigd door Tromp die na een fraaie actie van Zakaria Amrani van dichtbij kon binnen tikken. Gespeeld was het voor rust allerminst, want Jeroen de Groot scoorde op aangeven van Michel Tol de aansluitingstreffer.

Evenwicht
In het tweede bedrijf was het duel in evenwicht. De clubs scoorden om en om waardoor de spanning bleef. Zo maakte Danny Tol twee minuten na rust gelijk, maar bracht Youssef Makraou de Hoornse ploeg weer aan de leiding. Nadat Jeroen de Groot de stand opnieuw gelijk trok schoot Mats Velseboer tien minuten voor tijd in de verre hoek en bracht Hovocubo zo op een 5-4 voorsprong. De uiteindelijke beslissing kwam in de slotminuut. Vanaf rechts trok Mossaoui naar binnen en schoot de bal in de verre hoek raak.

Hovocubo – ZVV Volendam 6-4 (3-2)
2. 0-1 Danny Tol
5. 1-1 Kevin Tromp
14. 2-1 Faisal Mellah
17. 3-1 Kevin Tromp
19. 3-2 Jeroen de Groot
22. 3-3 Danny Tol
27. 4-3 Youssef Makraou