VLISSINGEN - Hovocubo is de tweede fase van de Eredivisie zaalvoetbal goed begonnen. De regerend landskampioen wist de verre uitwedstrijd bij Groene Ster Vlissingen met ruim verschil te winnen: 2-8.

De formatie van coach Sander van Dijk stelde in Sporthal Baskenburg snel orde op zaken. Binnen zes minuten had men een 0-3 voorsprong te pakken om uiteindelijk met een 2-5 voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft kwamen daar dus nog eens drie treffers bij.

Ilias Bouzit kroonde zich tot man van de wedstrijd door maar liefst vier treffers voor zijn rekening te nemen. De overige doelpunten kwamen op naam van Appie Attahiri, Amin Amghar, Hicham Aklalouch en Mats Velseboer.

Komende vrijdag 27 januari staat er voor Hovocubo opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma als men op bezoek gaat bij Tigers Roermond.