HOORN – Feest in sporthal de Opgang waar Hovocubo voor het tweede jaar op rij de hoofdprijs pakte. In het tweede duel maakte de Hoornse ploeg het af tegen streekgenoot FC Marlène. Na een spannende verlenging was het landskampioenschap voor Hovocubo een feit, 4-3.

De sporthal ontplofte toen Mats Velseboer 35 seconden voor het einde van de verlenging schiet. Zijn inzet eindigde achter Peter Rozenbeek waardoor Hovocubo op een 4-3 voorsprong kwam. Als het laatste fluitsignaal na de zoemer klinkt zijn de supporters niet meer te houden. Samen met de spelers wordt het feest gevierd. ‘We begonnen slecht, maar dit is een wereldprestatie. Hoe we hebben gewonnen maakt dan niet uit’, jubelde Mats Velseboer nadat hij met zijn familie en de schaal op de foto is geweest. ‘Natuurlijk is het leuk dat ik die 4-3 binnen schiet, maar we doen het als team.’

Twee kansen
Hovocubo had na de overwinning van vorige week in Heerhugowaard (2-7) twee kansen om het af te maken en de titel te pakken. Het meteen in het tweede duel afmaken was echter het doel voor de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk. Voor FC Marlène was dat derde duel juist wel een wens aangezien het op die manier kans zou houden op de eerste landstitel sinds 2009.

Loerend op de counter probeerde Marlène vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Hoessein Jabir en Nabil Akaazoun slaagde er in.

Spanning
Waar er na de eerste wedstrijd in de best of three reeks al voorzichtig rekening werd gehouden met een Hoorns feestje groeide het vertrouwen in het Heerhugowaardse kamp. Toch bleef het spannend, zeker toen Karim Mossaoui in tweede instantie de aansluitingstreffer op het bord bracht en Dave Stet tot twee keer toe een grotere achterstand voor Hovocubo voorkwam.

Enerverend
Supporters moesten dertig minuten wachten tot de absolute spanning er was. Het begon met Ismael Hamdaoui die de 1-3 maakte, waarna de Hoornse ploeg zich terug knokte. Hovocubo bleef aandringen en de aansluitingstreffer van Yoshua St. Yuste liet het publiek weer opleven. Toen Mats Velseboer in de reguliere speeltijd 57 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen schoot was het feest op de tribune compleet.

Ook in de verlenging drukte Velseboer zijn stempel op de finalewedstrijd. Met een raak schot werd hij 35 seconden voor tijd de gevierde man. ‘Na 0-2 is het des te knapper dat we terugkwamen. De ontlading is groot. We hebben het op karakter binnen gesleept’, stelde een trotse Sander van Dijk, die zijn spelers in de rust nog stevig had toegesproken. ‘Ik vroeg hen of we terug zouden komen als mannen. Ik ben echt trots op ze, want ze zijn tot het gaatje gegaan.’ De spelers van Hovocubo bewezen mannen te zijn. Het leverde de grote prijs op: Hovocubo heeft de schaal binnen.

Hovocubo – FC Marlène 4-3 (n.v.)
8. Hoessein Jabir 0-1, 11. Nabil Akaazoun 0-2, 16. 1-2 Karim Mossaoui, 31. Ismael Hamdaoui 1-3, 33. Yoshua St. Juste 2-3, 40. Mats Velseboer 3-3, 50. Mats Velseboer 4-3.

Fotografie: Gerrie Meijer