HOORN - Meervoudig landskampioen Hovocubo staat te trappelen om de degens te kruisen in de Champions League met Inter FS uit Madrid (Spanje), veelvraat wat betreft nationale en internationale prijzen. Zaterdag 16 januari zal de formatie van trainer/coach Sander van Dijk zich meten met de top van Europa om een plaats te bemachtigen bij de laatste 16 in het toernooi.


Trainer/coach Sander van Dijk heeft de beschikking over 9 spelers en 2 keepers die begeleid worden door een professionele delegatie. "Ondanks dat de vaderlandse competitie al maanden stil ligt heeft de ploeg zich zo optimaal mogelijk voorbereid op dit prachtige affiche." aldus Michel Koster, eindverantwoordelijke voor het buitenlandse avontuur. "Er is keihard getraind, tot zelfs 3 keer per week, en iedereen heeft inmiddels meer dan een dozijn Covid testen achter de rug dus er is niets aan het toeval overgelaten."

Gezonde spanning
Vrijdagmiddag zal de delegatie uit Hoorn arriveren in Spanje om na een goede sportmaaltijd en wederom een Covid-test in de avonduren een lichte training af te werken. "Er heerst een gezonde spanning in de groep." zei Abdessamad Attahiri, 1 van de spelers die in 2014 ook tegen Inter FS speelde in de Champions League."We gaan er onbevangen in, we hebben vertrouwen in een goede wedstrijd en respect voor de tegenstander maar geen ontzag want ook wij zijn een goede ploeg."

Goede dag, slechte dag
Trainer/coach Sander van Dijk is uiteraard wel realistisch over de kansen van Hovocubo. "Normaal gesproken als je 100 keer tegen ze speelt winnen ze 99 keer maar als zij een mindere dag hebben en wij een hele goede dag dan wil ik het nog wel eens zien. Vergeleken met 2014 zijn wij als ploeg een stuk beter dus we zijn zeker niet kansloos."

Hovocubo TV
Gedurende het verblijf van Hovocubo in Spanje, waar de gemiddelde temperatuur ver onder het vriespunt ligt, zal er op de website en Social Media kanalen verslag gedaan worden van de belevenissen van het team. Naast de dagelijkse update zal de wedstrijd van zaterdagmiddag 12:00 uur LIVE worden uitgezonden. Voor een bescheiden bedrag kun je plaats nemen op de virtuele tribune en de wedstrijd volgen welke voorzien zal worden van het professionele commentaar van Leo Giovannangelo, al 35 jaar de zaalvoetbalkenner in Nederland. Meer informatie is te lezen op www.hovocubo.nl.