HOORN – In een volgepakte sporthal de Opgang heeft Hovocubo een zeer overtuigende zege geboekt. De Hoornse ploeg haalde tegen FC Marlène een hoog niveau en zorgde ervoor dat de kraker geen moment spannend werd, 6-1.

In de laatste minuut schoot Nabil Akaazoun van dichtbij de 6-1 binnen. De teleurstelling was duidelijk zichtbaar bij Hovocubo. Het was een smetje op een verder zeer prettige avond. ‘6-1 winnen van FC Marlène. Daar teken je voor’, lachte Yoshua St. Juste na afloop. ‘We zaten er bovenop en gunden elkaar ook een doelpunt.’

De ruime zege was het juiste antwoord op de 3-2 nederlaag die eerder dit seizoen in Heerhugowaard werd geleden. ‘We begonnen toen zwak. Nu hebben we hen geen moment in de wedstrijden laten komen’, vervolgde de aanvoerder. Hovocubo speelde scherp en reageerde alert op de momenten dat Marlène de bal kwijtraakte. Het leverde in de vierde minuut voor het eerst succes op. Nadat er eerder een kans werd gemist wist Lahcen Bouyouzan in de verre hoek raak te schieten. Elf seconden later kon de speaker opnieuw de goaltune inzetten. Balverlies van de gasten werd afgestraft. St. Juste ontving de bal van Bouyouzan en gaf Mats Velseboer de kans om de 2-0 te maken. Het was de eerste van in totaal vier assists van St. Juste.

Bij de 3-0 stond de aanvoerder immers ook weer aan de basis van het doelpunt. Nadat twee man waren uitgespeeld werd Bouyouzan bij de tweede paal gevonden. Aan de andere kant konden de gasten er tot dan toe weinig tegenover stellen. De kansen die het erna via onder meer Iliass Bouzit en Ismail Hamdaoui kreeg werden onschadelijk gemaakt door Dave Stet. Nog voor rust bouwde de gastheer de voorsprong verder uit. Bouyouzan schoot na tien minuten de 4-0 binnen, waarna Karim Mossaoui, wederom met St. Juste als aangever, vogelvrij stond en kon scoren.

‘In de rust hebben we gezegd er vol voor te moeten blijven gaan’, zei St. Juste. Toch bleef de teller lange tijd steken op vijf. Doelman Peter Rozenbeek liet zich veelvuldig positief gelden én de spelers van Hovocubo zochten iets vaker naar eigen succes. Aan de andere kant was Ismail Hamdaoui met een schot richting het lege doel erg dichtbij, maar zag zijn inzet op de paal eindigen. Na een slim genomen vrije trap van Issam el Bakkali zorgde Zakaria Amrani toch nog voor een treffer na rust. Met de 6-1 van de gasten als slotakkoord. ‘We waren 40 minuten de betere’, vervolgde de aanvoerder die ziet dat zijn ploeg de laatste weken lekker speelt. Met de play-offs als doel. ‘Zeker ben je nooit, maar ik durf wel te zeggen dat we de play-offs gaan halen.’

Hovocubo – FC Marlène 6-1 (5-0)
1-0 Lahcen Bouyouzan
2-0 Mats Velseboer
3-0 Lahcen Bouyouzan
4-0 Lahcen Bouyouzan
5-0 Karim Mossaoui
6-0 Zakaria Amrani
6-1 Nabil Akaazoun