ROERMOND - In de top van de Eredivisie zaalvoetbal heeft Tigers Roermond vrijdag de eerste plaats veilig gesteld terwijl Hovocubo zakte van de tweede naar de derde plaats. De Limburgers waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van Sander van Dijk en zegevierden in eigen huis: 9-3.


Zoals bekend hebben de mummers één en twee in de stand een voordeel in de play-offs. Tigers Roermond wist die plaats veilig te stellen, waar Hovocubo er in de laatste twee weken nog hard aan moet trekken om Os Lusitanos weer te passeren. De thuisploeg sloeg vrijdag tussen de 14e en 20e minuut toe middels treffers van Jasko Dzurlic, Aimane M'rabet Eloued en Taoufik Chadli. Omdat Mats Velseboer tussendoor voor Hovocubo tegen scoorde was de ruststand derhalve 3-1.

Na de pauze nam Tigers verder afstand via Dzurlic en Ayoub Tamoukh. Na een tegentreffer van Lahcen Bouyouzan maakte ook Chadli zijn tweede. Via aanvoerder Abdessamad Attahiri stribbelden de gasten nog even tegen, maar het slotakkoord was voor de koploper. Dzurlic maakte zijn derde van de avond. Faisal Mellah scoorde tegen zijn voormalige club en Jamal el Ghannouti bepaalde de eindstand op 9-3.

Tigers Roermond is zo zeker van de koppositie en speelt nog uit bij FC Marlène en thuis tegen FCK De Hommel. Hovocubo moet om de tweede plaats terug te veroveren in ieder geval vrijdag winnen bij ZVV Eindhoven en speelt op de laatste speeldag thuis tegen FC Marlène.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie